Jääkaappi on yksi keittiön tärkeimmistä laitteista ja etenkin omaa kotia suunnitellessa on hyvä varautua tiettyihin asioihin, jotta osaa valita itselleen sopivan jääkaapin eikä sitä tarvitse myöhemmin vaihtaa. Toki ajan mittaan jääkaappikin vanhenee ja se täytyy vaihtaa uuteen, mutta vinkeillämme voit onnistua oikean jääkaapin valinnassa sekä sen kunnossapidossa.

Ensin tulee tietysti ajatella koko keittiötilaa ja miten jääkaappi sinne sijoitetaan, ettei se ole muiden kalusteiden tiellä. Erityisen tärkeää on ottaa huomioon, että kun jääkaappi aukaistaan, ovi aukeaa täysin eikä ole esteenä. Jos jääkaappi on keskellä keittiötä, on ehkäpä makuasia kumpaan suuntaan haluaa, että ovi aukeaa. Joissakin tapauksissa oven aukeamissuunta kuitenkin saattaa aiheuttaa ongelmia, esimerkiksi juuri silloin jos se on sijoitettu nurkkaan tai keittiötila on ahdas.

Jääkaapin sisätilat voivat olla hyvinkin erilaisia. Tietysti isommassa kaapissa on isommat tilat, mutta pienikin jääkaappi voi olla erittäin kompakti jos hyllytilat on suunniteltu oikein. Usein sisäosia voi muuttaa omiin tarpeisiin sopivaksi. Joillekin ihmisille on tärkeää, että vihannestilat ovat suuret, toiset taas kaipaavat esimerkiksi omaa osiota virvokkeille. Ennen jääkaapin ostoa onkin siis hyvä keskustella myyjän kanssa siitä, voiko sisäosia vaihtaa mielensä mukaan. Mitä sisätilojen siisteyteen tulee, irroitettavat hyllylevyt ja muut osat tietysti helpottavat kaapin puhtaana pitämistä.

Hyvälaatuinen jääkaappi maksaa ehkä ostohetkellä enemmän, mutta huonosti tehty laite saattaa kuluttaa enemmän pitkän ajan kuluessa. Esimerkkinä mainittakoon jääkaapin oven eristeet. Mikäli tiivisteet vuotavat, voi jääkaappi kuluttaa enemmän sähköä yrittäessään pitää sisätilat kylmänä.

 

Tässä siis hieman vinkkejä hyvän jääkaapin ostoon. Mikäli sinulla on palautetta tai muita hyödyllisiä vinkkejä helpottamaan valintaa, otathan meihin yhteyttä!