Tulipa mieleen tässä Anttilan Elektroniikka -osastoa katsellessa, että viihde-elektroniikka on yksi käsite, johon olisi hienoa tutustua hieman läheisemmin. On monta erilaista laitetta, jotka lasketaan kuuluvaksi tähän ns. elektroniikkalajiin, joten mitä nämä laitteet sitten ovat?

Kuten nimestäkin voi päätellä, viihde-elektroniikka on tarkoitettu nimenomaan viihteelliseen käyttöön; televisio, musiikkilaitteet ja tabletit on helppo laskea mukaan tähän kategoriaan, mutta esimerkiksi työelämästäkin tutut älypuhelimet, tietokoneet ja kannettavat ovat nekin eräässä mielessä viihde-elektroniikkaa. Tämä riippuu tietenkin itse käyttäjästä ja laitteen käyttötarkoituksesta.

Televisio ja radio ovat varmaankin vanhimmat laitteet, jotka ovat viihdyttäneet ihmisiä jo vuosikymmenien ajan. Televisio, jonka ensimmäisenä muuten keksi Paul Nipkow, löytyy varmasti jokaisesta suomalaisesta kodista tänä päivänä. Jos mietitään hieman harvinaisempia viihteellisiä elektroniikkalaitteita, ovat tabletit, kuten esimerkiksi iPad tai Android-tabletit vielä vähemmän suosittuja etenkin vanhemman kansan keskuudessa.

Mitä mieltä te olette, mitkä ovat 2000-luvun parhaat viihde-elektroniikkaan kuuluvat laitteet? Henkilökohtaisesti täytyy sanoa vielä tähän loppuun, että omassa elämässäni ainakin älypuhelimella on tärkeä rooli, joten kai se täytyykin sitten mainita parhaimpana!

 

 

Tässä vielä enemmän historiasta kiinnostuneille tarina television syntymisen takaa