Viinipullot säilyvät hyvin viinikaapissa.

Suomessa viinin kulutus on noussut viimeisten vuosien aikana runsaasti, ja ihmiset ostavat nykyään arvokkaampia viinejä. Onpa innokkaita harrastajia varten luotu lehtikin, jossa he voivat lukea uusimmista trendeistä.

Viinikaappi on monelle viiniharrastajalle tuote, josta he eivät ole valmiita tinkimään. Erityisesti korkealaatuisempien viinien kannalta on tärkeää, että ne säilyvät tasaisissa olosuhteissa. Tällä tavalla viinit eivät mene pilalle esimerkiksi äkillisistä olomuutoksista, mikä voi aiheuttaa ikäviä vaikutuksia tuotteeseen.

Korkealaatuiset viinithän ovat tietyssä mielessä sijoituskohde, sillä oikein säilytettynä niiden arvo voi nousta tulevaisuudessa. Jos tällainen liiketoiminta kiinnostaa, on viinikaappi tai oikein rakennettu viinikellari entistäkin keskeisemmässä osassa.

Viinin kannalta huomioitavat seikat

Laadukas viinikaappi on tärinävaimennettu kompressori erittäin tärkeä asia, jotta viinit eivät kärsi pitkällisestä tärähtelystä. Tämä voi vaikuttaa negatiivisesti kalliisiin tuotteisiin, joten asiaan kannattaa kiinnittää huomiota.

Viinien suojeleminen UV-säteiltä on erittäin tärkeää, jotta ne eivät vahingoitu. Tältä seikalta voi välttyä hankkimalla lasin, joka suojaa viinejä niiltä. Osassa viinikaapeista tämä ominaisuus on vakiona. Varastoimisen kannalta lämpötila on erittäin tärkeä. Viinin lämpötilaksi suositellaan 10-15 astetta, jotta se säilyy mahdollisimman hyvänä. On toki syytä huomioida, että shampanjan ja valkoviinin lämpötila on matalampi kuin punaviinin.

Huomioitavia seikkoja

Koska viinikaappi on päällä jatkuvasti, on tärkeää kiinnittää huomiota energiatehokkuuteen. Tämä asia korostuu erityisesti kahden lämpötilan kaapeissa, joista osa voi olla todellisia energiasyöppöjä. Ostopäätöstä tehtäessä onkin siis tärkeää katsoa tarkasti energialuokka. Muussa tapauksessa kulut voivat kostautua myöhemmin sähkölaskun muodossa.

Viiniharrastajan on tärkeää kiinnittää niin ikään huomiota sijoituspaikkaan ja miettiä siihen kohdistuvia vaatimuksia. Jos hän on upottamassa kaappia tiettyyn aukkoon, hänen täytyy valita integroitava vaihtoehto, joka huomioi ilmankierron. Kaikkein moderneimmat viinikaapit ovat täysintegroitavia. Käytännössä niihin voi siis asentaa oman kalusteoven, joka piilottaa laitteen tyylikkääksi kokonaisuudeksi keittiöön.