Älytekniikkaa käytetään kasvavissa määrin myös kodinkoneissa. Miltä kuulostaisi jääkaappi, jonka sisällön voisi tarkistaa kaupassa ollessaan tai kahvinkeitin, jonka voi sammuttaa ruuhkabussista käsin? Tämän mahdollistaa muun muassa älysovellus Home Connect, joka on ensimmäinen markkinoilla oleva sovellus, joka toimii eri merkkisten kodinkoneiden kanssa.

Ilmiötä kutsutaan myös nimellä internet of things, jonka mukaisesti verkko-ominaisuuksia käydään hyödyksi tavallisissa kodinkoneissa kuten imurit, pesukoneet, jääkaapit ja kahvinkeittimet.

Mutta miten sovellus toimii?

Sovellus tarvii parikseen iOS- tai Android-mobiililaitteen sekä käyttöön soveltuvan älykodinkoneen. Tällaisia valmistavat muun muassa Siemens ja Bosch ja myös monet muutkin kodinkonevalmistajat ovat heränneet tähän trendiin. Home Connect ei olekaan ainoa markkinoilla oleva sovellus, sillä kodinkonevalmistajalla kuten Siemensilla on oma sovellus kodinkoneiden hallintaan.

Sovelluksesta on myös muuta hyötyä, kuten esimerkiksi se antaa tietoa ja ohjeita laitteen käyttämiseen sekä myös mahdollisesti myös raportoi virheistä suoraan kodinkoneen huoltoliikkeeseen.

Mutta onko tämä jo liian teknistä? Miten ennen ihmiset ovat pärjänneet ilman jääkaappia? Tämä on todella suuri ero siihen, kun nykyisillä ihmisillä on jo melkein ajatteleva jääkaappi. Tätä sopiikin miettiä ja jää nähtäväksi onko tällainen sovellus vain tähdenlento, vai tuleeko sille jatkossa oikeasti käyttöä.

Näkisimme kuitenkin, että esimerkiksi vanhuksille tämä sovellus voisi olla hyvä. Esimerkiksi vanhuksen lapset voisivat yhdistää oman mobiililaitteensa kodinkoneisiin ja siten valvoa kodinkoneiden käyttöä. Näin ollen esimerkiksi liesi ei jäisi välttämättä päälle, joka voi olla suuri riski tulipaloon. Muilta osin on hiukan hankalahko nähdä tulisiko tälle todella käyttöä, sillä ihmiset ovat jo valmiiksi hyvin paljon tekemissä elektroniikan kanssa niin työajallaan kuin vapaa-aikanakin, joten tarvitseeko elektroniikkaa sekoittaa vielä arjen perustoimintoihin. Tämä on tosin vain meidän mielipiteemme ja voimmekin kuvitella, että elektroniikan rakastajat hankkivat tämän sovelluksen ensi kädessä.