Chromecast on yksi uusimmista tekniikan ihmeistä, jonka avulla on mahdollista katsoa videoita, elokuvia tai sarjoja suoratoistona television kautta. Tämä keksintö palvelee erityisesti ihmisiä, jotka ovat turhautuneet johtojen selvittelyyn. Chromecastin avulla oma puhelin toimii kaukosäätimenä, ja televisiosta on mahdollista katsoa elokuvia ja sarjoja monista eri sovelluksista. Laitetta on uskomattoman helppoa käyttää, ja katselukokemuksista tulee sen avulla kertaheitolla paljon parempia.

chromecast2

Kuinka se toimii?

Laitteen ideana on se, että Chromecastin toinen liitin laitetaan kiinni television HDMI-liitäntään, ja toinen virtalähteeseen. Lyhyen asennuksen jälkeen Chromecast on valmis käytettäväksi, ja vain älypuhelimen nappia painamalla kuva tulee suoraa televisiosta. Chromecastin käyttämiseksi vaaditaan Wifi, sillä suoratoisto toimii sen avulla. Chromecastia on mahdollista käyttää älypuhelimilla sekä tableteilla, sekä käyttöjärjestelmät jotka tukevat Chromecastia ovat Android ja iOS. Myös Windows-, Mac- ja Chromebook -tietokoneet tukevat Chromecastia Chrome-selaimella. Kaukosäätimenä toimivalla puhelimella tai tabletilla on mahdollista vaihtaa kappaleita, säätää äänenvoimakkuutta ja kelata videoita. Chromecastin käyttö ei kuluta juuri lainkaan puhelimen akkua, sillä puhelimen ja tikun välillä ei ikäänkuin kulje lainkaan liikennettä.

Chromecastilla on mahdollista katsoa videoita ja elokuvia monista eri sovelluksista, joita ovat esimerkiksi Netflix, Viaplay ja Youtube. Myös pelkkä musiikinkuuntelu onnistuu Chromecastin avulla esimerkiksi Spotifystä. Android puhelimet on myös mahdollista peilata television näytölle kokonaan, ja Chromecastin television ruudulle heittämiä  taustakuvia on mahdollista muuttaa mieleisiksi.

Plussaa Chromecastille voi antaa helppokäyttöisyydestä sekä langattomuudesta. Chromecast on myös uskomattoman halpa, sillä tällä hetkellä toisen sukupolven Chromecast maksaa vain noin 39 euroa, riippuen liikkeestä. Chromecastin avulla jokainen perheenjäsen voi liittää oman puhelimensa Chromecastiin ja nauttia lukuisista katseluelämyksistä.