Mobiilipelit ovat yhä suositumpia

Hiljaittain myyntiin saatu iPhone 7 nosti kohuja ennen kuin yhtään kappaletta oli ehditty edes myydä. Apple on nimittänyt iPhone 7:aa välivuoden puhelimeksi – mutta vain yhtiön omilla kriteereillä mitattuna. Uusi iPhone herätti enemmän kiinnostusta enemmän ohjelmistopuolelta kuin laitteistostaan. Teknologiajätti Nintendo ilmoitti heti Applen lanseeraustilauksen aluksi julkaisevansa iPhonelle uuden Super Mario -pelin. Applen uudessa iPhone 7:ssa kotinäppäin on uudistunut tunnistamaan painalluksen voiman, kamerateknologia on päivitetty takakameran kaksoislinssiseksi ja laitteesta tehtiin vihdoin veden- ja pölynkestävä. Vaikka kamera onkin uudistunut, älypuhelinten kärkeen se ei vielä yllä. iPhone 7:aa myydään tuttuun tapaan kahtena versiona: perusmallina ja iPhone 7 Plussana. Hintaa halvimmalla mallilla on Suomessa 779 euroa.

Erityisen iPhone 7:sta tekee sen kuulokeliitäntä, joka loistaa poissaolollaan. Kuunnellaksesi musiikkia uudella iPhone 7:lla, sinulla on oltava AirPods -nappikuulokkeet. Kuulokkeet onnistuu kytkemään Lightning -portin kautta, ja laitteen mukana tulee myös 3.5 millimetrin plugia varten sovitin. Käyttäjät ovat kokeneet kuulokeliitännän puuttumisen ongelmalliseksi ja AirPods -nappikuulokkeet on koettu vaikeiksi ja rumiksi. Youtubessa leviää video, jossa uuteen iPhoneen porataan porakoneella kuulokeliitäntä. Sanomattakin on varmasti selvää, ettei näin kannata tehdä vaikka haluaisikin kuulokeliitännän uuteen puhelimeensa. Lisäksi iPhone 7:ssa on stereokaiuttimet, joilla äänenlaadun pitäisi parantua huomattavasti totutusta yhden kaiuttimen äänentoistosta.

iphone 2

Myös uusi Apple Watch -älykello saapui Suomen markkinoille. Uudessa kellossa on gps-paikannusjärjestelmä, jolla kello laskee käyttäjän kulkeman reitin täysin itsenäisesti. Uuden Apple Watch -kellon kanssa voi mennä vaikka uimaan, sillä Applen mukaan kello kestää vettä erittäin hyvin. Kellolla voi pelata myös supersuosittua Pokemon Go! -peliä, jos taskussa on mukana iPhone. Apple Watch maksaa 330 eurosta ylöspäin Suomessa.

Vaikka uusi iPhone 7 ei ole ollut markkinoilla kuin hetken, huhutaan jo perinteisesti ensi vuoden uudesta iPhonesta. New York Times väitti että ensi vuoden mallissa luovuttaisiin seuraavaksi ikonisesta kotinäppäimestä. Jos lehden tiedot pitävät paikkaansa, seuraavassa iPhonessa olisi koko eturuudun näyttö, johon on rakennettu sisään virtuaalinen nappi. Applen on huhuttu uudistavansa kokonaan iPhonen designin, joten huhut voivat pitää paikkansa.