Trezor One Arvostelu

Trezor One on kryptovaluutta-laitteistolompakko, joka on sekä edullinen että laadukas. SatoshiLabs loi ja julkaisi Trezor One:n vuonna 2014, ja se oli maailman ensimmäinen laitteistolompakko. Trezor One oli myös ensimmäinen lompakko, joka otti käyttöön palautussiemenen ja salasanasuojauksen, joista molemmista on tullut erittäin suosittuja kryptoyhteisössä niiden turvallisuuden, kustannustehokkuuden ja helppokäyttöisyyden vuoksi.

Vuoden 2014 jälkeen Trezor One saanut paljon haastajia, joista yksi on niin ikään SatoshiLabsin tekemä, ja vuonna 2018 julkaisema, Trezor Model T. Vaikka Trezor One on ehtinyt olla käytössä jo pitkään, on se silti edelleen hyvin pidetty ja arvostettu lompakko.

Onko nyt hyvä aika sijoittaa kryptovaluuttoihin?

Ennen kuin paneudumme tarkemmin siihen, millainen laite Trezor One on hyvä myös ottaa huomioon kryptovaluuttojen markkinat ja kaupankäynti. Monet kryptovaluutat ovat tulleet alas Bitcoinin mukana viimeisen vuoden aikana. Marraskuussa 2021 alkoi kurssit laskemaan ja sitä alamäkeä kesti noin kesään 2022 asti. Sittemmin kurssit ovat tasaantuneet.

Trezor One:n ja muiden kryptovaluuttalompakkojen menekki kasvaa eniten sen perusteella, miten monet ihmiset sijoittavat kryptovaluuttoihin. Bitcoin on tietesti mielenkiintoinen kryptovaluutta, johon myös monet suomalaiset ovat sijoittaneet. Parhaimmillaan sen arvo on käynyt yli 60 000 dollarissa, kun arvo tätä sivua kirjoittaessa on alle 20 000 euroa.

Bitcoinpikaosto.com on hyödyllinen sivusto Bitcoiniin sijoittamisesta kiinnostuneille. Sen avulla voidaan oppia kaikki hyödyllinen Bitcoinista, mukaan lukien sen arvosta. Tällä hetkellä markkinat ovat varovaisen optimistiset sen suhteen, että seuraavaksi kryptomaailmassa voidaan nähdä taas jyrkempää kurssinousua.

Laitteistolompakko vai kuuma lompakko?

Kryptovaluuttojen tallentamisessa voi nähdä kaksi selkeää päävaihtoehtoa: laitteistolompakko ja kuuma lompakko. Laitteistolompakko on USB-tikun muotoinen minitietokone, joka tallentaa yksityiset avaimesi offline-laitteeseen. Sitä pidetään yleensä paljon turvallisempana kuin kuumaa lompakkoa, kuten Coinbasea tai Binancea, koska avaimia ei tallenneta millään tavalla verkkoon. Trezor One on laitteistolompakko, ja myös yksi markkinoiden suosituimmista sellaisista.

Kuuma lompakko tallentaa yksityiset avaimesi internetiin kytkettyyn laitteeseen, mikä tekee siitä haavoittuvaisen verkkohyökkäyksille. Kuumia lompakoita pidetään yleensä vähemmän turvallisina kuin laitteistolompakoita, sillä ne voidaan murtaa ja hakkeroida. Siksi on tärkeää aina käyttää lompakkoa, jossa on vahva salaus ja kaksivaiheinen todennus.

Mihin Trezor One -lompakkoa voi käyttää?

Trezor One julkaistiin jo 2014, mutta se on yhä suosittu laite kryptovaluuttojen säilyttämiseen. Siinä on kätevä näyttö ja sitä on helppo käyttää, vaikka et olisikaan teknisesti mitenkään erityisen taitava. Lompakon käyttöönotto vaatii vain muutaman vaiheen, kuten PIN-koodin asettamisen ja palautussiemenen kirjoittamisen mukana toimitetulle kortille.

Trezor One on käytännössä pieni USB-tikku, joka liitetään tietokoneeseen USB- tai micro-USB-kaapelilla. Siinä on nestekidenäyttö ja kaksi painiketta, joilla voit navigoida valikoissa ja tehdä valintoja – se on hyvin intuitiivinen ja käyttäjäystävällinen. Koska siinä on myös vähemmän toiminnallisuuksia kuin uusimmissa malleissa, sitä on myös verrattain helppo käyttää. OLED-näyttöä käytetään näyttämään tietoja, kuten yksityisiä avaimia, osoitteita ja muita kryptotapahtumiin liittyviä yksityiskohtia.

Laitteen todellinen koko on 60 x 30 x 6 mm, joten kyseessä on helposti mukana kannettava laite. Se on saatavana mustana tai valkoisena, joten voit valita myös omaan tyyliisi tai toimistosi sisustukseen parhaiten sopivan värivaihtoehdon.

Turvallisuuden kannalta Trezor One tarjoaa useita kehittyneitä turvaominaisuuksia, kuten salasanasuojauksen (pidempi kuin pin-koodi), siementen palautuslauseet (jos unohdat salasanasi) ja kaikkien tapahtumien allekirjoittamisen henkilökohtaisella allekirjoituksella. 

Trezor Onea voidaan käyttää useiden eri kryptovaluuttojen, kuten Bitcoinin, Ethereumin, Litecoinin ja Dogecoinin, tallentamiseen. Se on yhteensopiva myös satojen muiden altcoinien kanssa. Kun kyse on kryptovaluuttojen kaupankäynnistä, on Trezor One:n käyttäminen kohtalaisen helppoa varojen siirtämiseen, mutta ei luonnollisesti vedä vertoja kuumille lompakoille helppokäyttöisyydessään.

Vahvuudet ja heikkoudet

Trezor One -lompakon käytön tärkein etu on sen turvallisuus. Yksityiset avaimet tallennetaan offline-tilassa, joten hakkereiden on käytännössä mahdotonta varastaa niitä. Siinä on myös edistykselliset salaus- ja siemenen nollausominaisuudet, jotka tuovat kryptosijoituksiin vielä yhden suojakerroksen.

Toisaalta puute uusista ja kehittyneistä ominaisuuksista tekevät siitä vähemmän käyttäjäystävällisen kuin muut lompakot. Sitä ei voi käyttää kaupankäyntiin helposti, eikä sen käyttö ole yhtä intuitiivista kuin kuumien lompakoiden, joten siihen tottuminen voi viedä aikaa. Sen turvallisuusominaisuudet ovat kuitenkin useimmissa tapauksissa tätä haittaa suuremmat.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Trezor One on turvallinen ja luotettava lompakko, jota käytetään monenlaisten eri kryptovaluuttojen tallentamiseen. Se ei ehkä ole kaikkein käyttäjäystävällisin lompakko, mutta sen offline-tallennus ja kehittyneet salausominaisuudet tekevät siitä harkitsemisen arvoisen niille, jotka etsivät lisää turvallisuutta. Laite on myös monia uudempia ja monipuolisempia laitteita huomattavasti edullisempi.

Mitä kryptovaluuttoja Trezor One tukee?

Trezor One tukee yli 1000 erilaisia kryptovaluuttoja, kuten Bitcoinia, Ethereumia sekä Litecoinia. Jos etsit mielenkiintoista ja potentiaalista vaihtoehtoa Bitcoinille, voi Litecoin on varteenotettava ehdokas. Se on yksi vanhimmista kryptovaluutoista ja se on teknisesti hyvin samankaltainen Bitcoinin kanssa. Litecoinin kurssi tuli alas alkuvuodesta 2022, mutta on sittemmin stabiloitunut noin 50–60 euroon.

Trezor One tukee esimerkiksi seuraavia tunnettuja kryptovaluuttoja:

 • Ethereum
 • Bitcoin
 • Ripple
 • Cardano
 • Bitcoin Cash
 • Ethereum Classic
 • Tether
 • Stellar
 • Litecoin
 • EOS
 • Chainlink
 • Dash
 • Dogecoin

On tärkeää huomata, että Trezor One voi vain tallentaa kryptovaluuttoja – sitä ei voi siis käyttää suoraan kaupankäyntiin. Niille, jotka haluavat käydä aktiivisesti kauppaa kolikoillaan pörsseissä, kuuma lompakko voi todennäköisesti sopia paremmin.

Kryptovaluuttojen tallentamisen lisäksi Trezor Onea voidaan käyttää myös viestien turvalliseen allekirjoittamiseen ja digitaalisten allekirjoitusten todentamiseen. Tämä tarjoaa ylimääräisen turvakerroksen, kun lähetät kryptovaluuttavaroja tai muita asiakirjoja verkossa.

Onko Trezor One turvallinen?

Trezor One on yksi turvallisimmista saatavilla olevista lompakoista. Kaikki yksityiset avaimet tallennetaan offline-tilassa laitteeseen, joten hakkereiden on käytännössä mahdotonta päästä niihin käsiksi. Siinä on myös edistykselliset salaus- ja siemenen nollausominaisuudet, jotka lisäävät kryptosijoitustesi suojaa entisestään.

Laite on myös alan standardien, kuten FIDO U2F (Universal Second Factor authentication) ja BIP-39 (hierarkkiset deterministiset lompakot), mukainen. Lisäksi jokainen transaktio on allekirjoitettava henkilökohtaisella allekirjoituksella ennen kuin se voidaan suorittaa, mikä vahvistaa lompakon turvatoimia entisestään.

Kaiken kaikkiaan Trezor One tarjoaa korkean turvallisuustason, mikä tekee siitä sopivan pitkäaikaisille sijoittajille, jotka etsivät mielenrauhaa varojen säilyttämiseen liittyen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että minkä tahansa lompakon turvallisuus riippuu osittain myös käyttäjän turvatoimista ja huolellisuudesta. Siemenlauseen tallentaminen offline-tilassa turvalliseen paikkaan ja sen jakamatta jättäminen muiden ihmisten kanssa ovat lompakon turvallisuuden säilyttämisen kannalta keskeisessä roolissa.

Trezor One vai Trezor Model T?

Trezor One ja Trezor Model T ovat molemmat turvallisia kryptovaluuttalompakoita, mutta ne eroavat toisistaan ominaisuuksiltaan ja käyttökokemukseltaan. Suurin ero näiden kahden välillä on se, että Trezor Model T:ssä on kosketusnäyttö ja se tukee enemmän kryptovaluuttoja kuin Trezor One. Siinä on myös edistyksellisempi käyttöliittymä varojen hallintaan.

Viime kädessä se, minkä lompakon päätät käyttää, riippuu tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Niille, jotka haluavat helppokäyttöisen lompakon, jossa on kehittyneitä ominaisuuksia, vuonna 2018 julkaistu, uudempi malli Trezor Model T voi olla parempi vaihtoehto.

Toisaalta, jos etsit yksinkertaista, turvallista ratkaisua, joka tukee useimpia tärkeimpiä kryptovaluuttoja ja jonka hinnoittelu on kilpailukykyinen, Trezor One saattaa olla sinulle sopiva. Muita suosittuja lompakoita ovat esimerkiksi Ledger Nano S, Ledger Nano X, KeepKey, Exodus sekä ZenGo.