KeepKey Arvostelu

KeepKey-laitteistolompakko julkaistiin vuonna 2015. Se oli aiemmin itsenäinen laitteistolompakko, mutta kryptovaluuttapörssi ShapeShift osti sen omistukseensa vuonna 2017. Tällä tavoin ShapeShift pystyi integroimaan laadukkaan laitteistolompakon omaan pörssiinsä, jotta sijoittajat pystyvät säilyttämään krypto-omaisuutensa turvallisesti ja kätevästi.

KeepKey on alalla erittäin tunnettu ja arvostettu laitteistolompakko yhdessä Ledgerin ja Trezorin kanssa. Käydään kuitenkin tällä sivulla läpi, millaisesta lompakosta on kyse, ja mitä sen ominaisuuksia kannattaa ottaa huomioon ennen ostopäätöksen tekemistä. Sopivan lompakon valintaan vaikuttaa esimerkiksi kaupankäynnin tiheys, budjetti sekä omat erityistarpeet.

Käyttötarkoitukset

KeepKey on yksi markkinoiden edistyneimmistä laitteistolompakoista, ja sitä voidaan käyttää monenlaisten kryptovaluuttojen tallentamiseen. Se tukee esimerkiksi Bitcoinia, Ethereumia, Dogecoinia, Litecoinia, Dashia ja Namecoinia. Kyseessä on laitteistolompakko, joten se ei ole kaikista kätevin vaihtoehto sijoittajille, jotka käyvät päivittäin tai viikoittain kauppaa. Esimerkiksi Bitcoinille on olemassa niin sanottuja kuumia lompakoita, joiden avulla aktiivinen kaupankäynti käy kätevämmin. Bitcoinarvo.com perehtyy kaikkeen Bitcoiniin liittyvään, lompakoista valuutan arvoon.

KeepKey sisältää ominaisuuksia, jotka yksinkertaistavat varojen turvallista tallentamista, kuten yksityisten avainten luominen offline-tilassa ja transaktioiden allekirjoittaminen ainutlaatuisella tekniikalla. Tämä tekee siitä vähemmän haavoittuvaisen kolmansille osapuolille, jotka eivät pääse käsiksi yksityisiin avaimiin, vaikka saisivat laitteen haltuunsa.

KeepKey tukee myös salasanasuojausta, jonka avulla käyttäjät voivat tallentaa lompakkonsa useisiin laitteisiin ja siten saada lisäturvaa, jos yksi laite katoaa tai vahingoittuu. Lisäksi KeepKeyn avulla voidaan luoda uusia osoitteita jokaista tapahtumaa varten ja valvoa kaikkia varoja yhdestä näkymästä.

Kaiken kaikkiaan kyseessä on siis laite, johon voi turvallisesti tallentaa omat kryptovaransa. Kryptovaluutat voi säilyttää myös kaupankäyntipörssissä, mutta tätä ei pidetä tietoturvan puolesta järkevänä ja turvallisena ratkaisuna. On myös olemassa ohjelmistolompakoita, jotka sijoittuvat tietoturvansa suhteen kuumien lompakoiden ja laitteistolompakoiden väliin. Osa käyttäjistä käyttää myös paperilompakoita, jotka ovat siis fyysisiä papereita, joihin tallennetaan kryptovaluutan avaimet.

Mitkä kryptovaluutat ovat tuettuja?

KeepKey tukee MyEtherWalletin avulla yli 1000 kryptovaluuttaa, muun muassa Bitcoinia, Ethereumia, Dogecoinia, Litecoinia ja Dashia. Kannattaa kuitenkin huomioida, että laite tukee lähinnä ERC-20-tokeneita. Tästä johtuen jotkut suositut altcoinit, kuten Binance Coin, EOS ja Ripple, eivät ole tuettuja.

Esimerkiksi seuraavat kryptovaluutat ovat tuettuja:

  • Ethereum
  • Dogecoin
  • Litecoin
  • Bitcoin
  • Bitcoin Cash
  • Bitcoin Gold
  • DASH
  • yli 1000 muuta ERC-20-tokenia

KeepKey ei tue siis paljoa erilaisia kryptovaluuttoja, kuin esimerkiksi Ledger Nano X tai Trezor Model T. Tämä on huomionarvoinen seikka varsinkin, jos omistat tai olet hankkimassa esimerkiksi suosittua Rippleä.

Onko KeepKey turvallinen?

KeepKey on turvallinen laitteistolompakko, joka pitää yksityiset avaimesi ja muut tietosi turvassa kolmansien osapuolten pääsyltä. Se käyttää laitteen suojaamiseen PIN-koodia sekä kaksivaiheista todennusta (2FA) Google Authenticatorin tai sovelluksen, kuten Authy, kautta.

KeepKey myös salaa yksityiset avaimesi salasanalla, joka on enintään 12 merkkiä, ja tallentaa ne laitteeseen. Jos KeepKey-avaimesi katoaa tai varastetaan, voit helposti nollata sen uudella avaimella.

Laitteistolompakot ovat turvallisempia, kuin kuumat lompakot ja esimerkiksi varojen säilyttäminen kryptovaluuttapörssissä. Ja vaikka jokin kolmas osapuoli varastaisi laitteesi, on kryptovarojesi käyttäminen silti lähes mahdotonta. KeepKey ei kuitenkaan pidä kaikkia turvallisuuteen liittyviä ominaisuuksia, joita esimerkiksi Trezor Model T:ssä ja Ledger Nano X:ssä on.

Laite toimii turvallisesti kaikkien pöytätietokoneiden käyttöjärjestelmien kanssa, mutta ei mobiilikäyttöjärjestelmien kanssa. Vaikka integrointi Android-lompakoihin on mahdollista, KeepKey-lompakon Bluetooth-tuen puute tarkoittaa, että laite ei toimi iPhonen kanssa.

Parhaat ominaisuudet

KeepKey-laitteistolompakossa on useita ominaisuuksia, jotka tekevät siitä houkuttelevan käyttäjille. Se on suojattu PIN-koodilla sekä valinnaisella salasanalla. Se tarjoaa myös kaksitekijätodennuksen Google Authenticator -sovelluksen tai vastaavien palvelujen kautta.

Laitteessa on myös OLED-näyttö, joka näyttää kaikki tarvittavat tiedot ja vaatii vahvistuksen ennen tapahtumien suorittamista. Turvallisen tallennuksen lisäksi KeepKey tukee ShapeShift-integraatiota, joka mahdollistaa yhden kryptovaluutan vaihtamisen toiseen ilman, että lompakosta tarvitsee poistua.

KeepKey-lompakko on myös erittäin käyttäjäystävällinen ja helppo ottaa käyttöön. Itse laite on suunniteltu yksinkertaiseksi ja modernin näköiseksi. Se on myös yhteensopiva suositun MyEtherWallet-alustan kanssa, joten voit helposti hallita varoja sen kautta.

KeepKeyn hinta on muihin laitteistolompakoihin verrattuna kohtalaisen edullinen, mikä tekee siitä houkuttelevan myös heille, jotka ovat vasta aloittamassa kryptovaluuttoihin sijoittamista. Kaiken kaikkiaan KeepKey tarjoaa käyttäjille kryptovarojensa turvallisen säilytyksen ja käyttäjäystävällisen käyttöliittymän.

Heikkoudet

Kaikki laitteistolompakot eroavat keskenään jonkin verran, eikä ole olemassa yhtä lompakkoa, jota voisi suositella kaikille käyttäjille. Esimerkiksi vanhemmat lompakot ovat yksinkertaisempia ja siten helppokäyttöisempiä. Kun taas uudet lompakot ovat monipuolisempia ja tarjoavat siten ratkaisun kaikenlaisiin tilanteisiin ja vaatimuksiin.

KeepKeyn hinta on samaa luokkaa kuin muiden suosittujen laitteistolompakoiden, kuten Ledger Nano X:n tai Trezor Model T:n. On kuitenkin huomattava, että jotkut ohjelmistolompakot ovat ilmaisia, joten varsinkin moni aloittelija saattaa mieluummin hankkia ilmaisen ohjelmistolompakon.

Toinen asia, joka on otettava huomioon, on tuen puute monille eri kryptovaluutoille. KeepKey ei tällä hetkellä tue esimerkiksi Rippleä tai muita ei-ERC-20-tokeneita, mikä saattaa olla ratkaiseva tekijä joillekin käyttäjille. Lisäksi laitteessa ei ole Bluetooth-tukea, joten sitä ei voi käyttää iOS-laitteiden kanssa.

KeepKey ei myöskään tarjoa yhtä paljon turvaominaisuuksia kuin Ledger Nano X ja Trezor Model T. Jos siis etsit maksimaalista turvallisuutta, sinun kannattaa tutustua sen sijaan näihin kahteen vaihtoehtoon. Kaiken kaikkiaan KeepKey tarjoaa kuitenkin turvallisen ja helpon tavan säilyttää kryptovarojasi offline-ympäristössä. Se on myös yhteensopiva MyEtherWalletin ja ShapeShiftin kanssa.

Kryptovaluuttojen teknologia kehittyy ja monipuolistuu

Kryptovaluuttoihin sijoittaneiden määrä kasvaa joka päivä ja yhä useammalla voi olla suuriakin varallisuuksia kryptoina. On siis tärkeää valita lompakko, joka sopii tarpeisiisi ja on turvallinen. KeepKey tarjoaa turvallisen ja käyttäjäystävällisen tavan säilyttää kryptovarojasi, mutta on olemassa muitakin lompakoita, joilla on enemmän ominaisuuksia tai jotka tukevat enemmän eri kryptovaluuttoja.

Kryptovaluuttojen määrä kasvaa vauhdilla ja näemme alalla myös erilaisia innovaatioita, jotka muuttavat eri toimialoja. Esimerkiksi NFT:t (Non-Fungible Tokens) tarjoavat muusikoille ja taiteilijoille tavan myydä omia teoksiaan tai konserttilippujaan sähköisesti. Omistusoikeus on muuttumaton pala lohkoketjua ja sen omistaa aina vain yksi ihminen/taho. NFT:stä on kerrottu tarkemmin nft-uutiset.fi kotisivuilla.

Uusien teknologioiden ja ilmiöiden vuoksi on tärkeää pysyä ajan tasalla kaikista alan uusimmista kehityskuluista ja varmistaa, että valitset lompakon, joka tukee niitä. Kaiken kaikkiaan KeepKey on turvallinen ja käyttäjäystävällinen laite kryptojen tallentamiseen, mutta se ei tue niin monipuolisesti eri kryptovaluuttoja kuin jotkin sen kilpailijat.

Parhaat vaihtoehdot

Kryptovaluuttojen monimuotoisuuden ja alan jatkuvasti kehittyvän luonteen vuoksi on tärkeää valita lompakko, joka tukee erityistarpeitasi. Eri lompakot tarjoavat erilaisia ominaisuuksia ja tukevat eri kolikoita, joten sinun kannattaa aina tehdä tutkimusta ennen valintaa. Yleisesti ottaen laitteistolompakoita pidetään turvallisimpana vaihtoehtona, sillä ne tallentavat yksityiset avaimet fyysiseen laitteeseen, jota ei voi murtaa tai käyttää etänä.

Jos haluat lisäturvaominaisuuksia, voit harkita Trezor Model T:tä tai Ledger Nano X:ää. Ohjelmistolompakot ovat myös vaihtoehto niille, jotka eivät vaadi aivan maksimaalista turvallisuutta, haluavat päästä käsiksi varoihinsa nopeasti ja kätevästi ja eivät ole valmiita maksamaan noin 50 euroa laitteistolompakosta. KeepKey on yksi suosituimmista lompakoista, eikä siitä olisi tullut niin suosittua, ilman erinomaisia ominaisuuksia.