Trezor Model T Arvostelu
Trezor Model T Arvostelu

Trezor Model T on yksi suosituimmista saatavilla olevista kryptovaluuttalompakoista, mikä johtuu varsinkin sen suuresta kosketusnäytöstä ja ylimääräisistä turvaominaisuuksista. SatoshiLabs loi alkuperäisen Trezor-laitteistolompakon (Trezor One) vuonna 2014. Vuonna 2018 julkaistu Trezor Model T on merkittävä päivitys alkuperäisestä Trezor One -mallista.

Trezorin idea syntyi Prahassa vuonna 2011 pidetyn Bitcoin-konferenssin jälkeen.  SatoshiLabs halusi luoda käyttäjille turvallisen ja kätevän tavan säilyttää Bitcoinejaan. Trezor Model T on edistyksellinen laitteistolompakko, joka on suunniteltu laadusta ja yksinkertaisuudesta tinkimättä.

Trezor Model T Wallet pähkinänkuoressa

Trezor Model T -lompakko on huipputekninen laitteistolompakko, joka käyttää uusimpia turvallisuusprotokollia ja -tekniikoita digitaalisten varojesi suojaamiseksi. Sen avulla voit tallentaa erilaisia kryptovaluuttoja, kuten Bitcoinia, Ethereumia, Dashia, Zcashia ja muita. Mikäli et ole vielä perillä, miten esimerkiksi Ethereumia voi hankkia, voit tutustua aiheeseen ostaethereum.fi verkkosivustolla.

Trezor Model T -lompakon tärkein ominaisuus on sen suuri kosketusnäyttö, jonka avulla käyttäjät voivat hallita omaisuuttaan liittämättä sitä tietokoneeseen. Laitteessa on myös sisäinen suojattu elementtisiru, joka tarjoaa ylimääräisen turvakerroksen tallentamalla yksityiset avaimet offline-tilassa mahdollisten hakkerien ulottumattomiin. Trezor Model T tarjoaa myös useita suojausvaihtoehtoja, kuten PIN-koodit ja siemenlauseet, joita voidaan käyttää kadonneiden varojen palauttamiseen.

Kaiken kaikkiaan Trezor Model T on yksi edistyneimmistä nykyisin saatavilla olevista kryptovaluuttalompakoista. Se tarjoaa parannettuja tietoturvaominaisuuksia ja tukee suurta määrää erilaisia kolikoita ja rahakkeita. Se myös helpottaa käyttäjien digitaalisen omaisuuden hallintaa intuitiivisen kosketusnäytöllisen käyttöliittymän avulla. Jos etsit luotettavaa ja turvallista tapaa säilyttää kryptovaluuttojasi, laite on varmasti harkitsemisen arvoinen.

Tuetut kryptovaluutat ja laitteistot

Trezor Model T -lompakko tukee monenlaisia digitaalisia varoja, kuten Bitcoinia, Ethereumia ja monia muita johtavia kolikoita ja rahakkeita. Tämän lisäksi se integroituu myös useiden kolmansien osapuolten palveluihin, joita ovat esimerkiksi BitPay, Electrum ja MyEtherWallet.

Trezor tukee yli 1000 kryptovaluuttaa, tässä niistä joitakin suosituimpia:

 • Ethereum
 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Ripple
 • Litecoin
 • Monero
 • Tether
 • Stellar
 • EOS
 • Tezos
 • Cardano
 • Dash
 • Chainlink
 • Dogecoin

Näistä viimeinen, eli Dogecoin, on mielenkiintoinen sijoituskohde, koska kyseessä on niin sanottu meemikrypto. Dogecoinin kurssia on heiluttanut esimerkiksi Elon Muskin twiitit, mutta kyseessä on kuitenkin kryptovaluutta, jossa on paljon teknologista potentiaalia.

Trezor Model T on yhteensopiva sekä Windows- että Mac-käyttöjärjestelmien kanssa. Se toimii myös Linux-, Android- ja iOS-laitteiden kanssa. Lisäksi se voidaan siis integroida myös kolmansien osapuolten palveluihin, kuten Electrumiin ja MyEtherWalletiin. Lisäksi Trezor Bridge -ohjelmiston avulla käyttäjät voivat liittää Trezor Model T:nsä suoraan tietokoneeseensa ilman ylimääräistä selainlaajennusta. Trezor Bridge on saatavilla sekä Windows- että Mac-käyttöjärjestelmille.

Trezorin historia

SatoshiLabs loi Trezorin vuonna 2014, jolloin lanseerattiin Trezor One -lompakko. Tätä seurasi vuonna 2018 julkaistu Trezor Model T, joka tarjosi parannettuja turvaominaisuuksia ja intuitiivisen kosketusnäytöllisen käyttöliittymän. Sittemmin Trezorista on tullut yksi suosituimmista saatavilla olevista kryptovaluuttalompakoista.

SatoshiLabs on myös lanseerannut myös Trezor Suiten, kattavan verkkoalustan, jonka avulla käyttäjät voivat hallita ja tallentaa digitaalista omaisuuttaan yhdessä paikassa. Trezor Suite on saatavilla sekä työpöytä- että mobiililaitteille, ja se tukee useita kryptovaluuttalompakoita, joita ovat esimerkiksi Trezor One, Model T ja Keepkey. Trezor Suite tarjoaa käyttäjille myös useita työkaluja, kuten reaaliaikaisen salkunseurannan ja hintahälytykset. Lisäksi Trezor Suite tarjoaa integraatioita kolmansien osapuolten palveluihin, kuten BitPayyn ja Electrumiin.

SatoshiLabs on sitoutunut tarjoamaan kryptovaluuttojen käyttäjille korkeimman mahdollisen turvallisuuden ja mukavuuden. Kaiken kaikkiaan Trezorista on tullut olennainen osa kryptovaluuttayhteisössä ja on edelleen kryptoturvallisuuden eturintamassa. Se on luotettava, turvallinen ja käyttäjäystävällinen ratkaisu digitaalisten varojen hallintaan.

Hyvät ja huonot puolet

Kuten kaikki muutkin laitteistolompakot, myös Trezor Model T pitää sisällään sekä hyviä että huonoja puolia.

Hyvää

 • Erittäin turvallinen huipputason turvaprotokollien avulla
 • Helppokäyttöinen käyttöliittymä suurella kosketusnäytöllä
 • Tukee useita kryptovaluuttoja, kuten Bitcoinia, Ethereumia, Dashia, Zcashia ja muita
 • Sisäänrakennettu turvallisen elementin siru lisää suojausta 

Huonoa

 • Korkeampi hinta kuin monilla muilla markkinoilla olevilla laitteistolompakoilla
 • Ei ole yhtä helppokäyttöinen kuin jotkut muut lompakot sen kehittyneiden ominaisuuksien vuoksi 
 • Ei voi käyttää Ledger-lompakoiden kanssa
 • Ei verkkolompakkoa tai mobiilisovellusta saatavilla

Kaiken kaikkiaan Trezor Model T on hyvä valinta niille, jotka etsivät turvallista ja luotettavaa tapaa säilyttää kryptovaluuttojaan. Laite tarjoaa parannettuja turvaominaisuuksia ja tukee laajaa valikoimaa eri kolikoita. Se myös helpottaa käyttäjien digitaalisten varojen hallintaa intuitiivisen kosketusnäyttökäyttöliittymän avulla.

Onko Trezor Model T parempi kuin Ledger Nano S?

Itselle parhaiten sopiva laitteistolompakko riippuu tietysti omista mieltymyksistä, tarpeista ja budjetista. Sekä Trezor Model T, että Ledger Nano S ovat luotettavia laitteistolompakoita, jotka tarjoavat turvallisen tavan tallentaa digitaalisia varoja. Trezor Model T:ssä on suurempi kosketusnäyttö, joka helpottaa digitaalisen omaisuutesi hallintaa, kun taas Ledger Nano S:ssä on enemmän tilaa kryptovarojen säilyttämiseen.

Ledger Nano S sisältää vähemmän ominaisuuksia kuin Trezor Model T, ja sitä on hieman vaikeampi käyttää. Se on kuitenkin myös edullisempi. Trezor Model T on varmasti hyvä valinta käyttäjille, jotka haluavat korkean turvallisuustason, kun taas Ledger Nano S sopii niille, jotka etsivät helppokäyttöistä lompakkoa, turvallisuutta unohtamatta ja vielä edulliseen hintaan. Selvää voittajaa ei siis ole – kaikki riippuu omista tarpeistasi ja mieltymyksistäsi. Molemmat laitteistolompakot tarjoavat joka tapauksessa turvallisia ja luotettavia tallennusratkaisuja.

Onko Trezor Model T turvallinen?

Trezor Model T -lompakko tarjoaa useita kehittyneitä tietoturvaominaisuuksia, kuten kaksivaiheisen todennuksen, salasanan, jonka avulla käyttäjät voivat hallita omaisuuttaan liittämättä sitä tietokoneeseen. Laitteessa on myös sisäinen suojattu elementtisiru, joka tarjoaa ylimääräisen turvakerroksen tallentamalla yksityiset avaimet offline-tilassa.

Laite on myös vakuutettu vakuutusyhtiön toimesta mahdollisten odottamattomien tappioiden varalta. Vakuutus on yhtiöille hyvä tapa suojata digitaalista omaisuutta odottamattoman menetyksen varalta.

Kuten aina myös käyttäjän on oltava varovainen ja pidettävä huoli siitä, ettei omilla toimillaan edesauta laitteen varastamista ja/tai hakkerointia. On selvää, ettei omia salasanojaan ja pin-koodejaan pidä jakaa kenellekään muulle, eikä tallentaa paikkaan, josta muut henkilöt saavat ne helposti käsiinsä.

Parhaat vaihtoehdot

Trezor Model T on loistava valinta niille, jotka etsivät turvallista, käyttäjäystävällistä ja luotettavaa tapaa tallentaa kryptovaluuttoja. Sille on kuitenkin olemassa myös paljon kiinnostavia ja suosittuja kilpailijoita, joista voidaan mainita esimerkiksi Ledgerin tuotteet sekä KeepKey sekä Exodus Wallet.

Ledger Nano X ja Ledger Nano S ovat molemmat hyviä vaihtoehtoja niille, jotka etsivät edullista ja turvallista ratkaisua. KeepKey on suosittu laitteistolompakko, joka tarjoaa myös hyviä turvaominaisuuksia, mutta se ei tue yhtä monia kolikoita kuin Trezor Model T tai Ledger Nano X. KeepKey on myös suhteellisen helppokäyttöinen, vaikkakaan siinä ei ole kosketusnäyttöä.

Exodus Wallet on hyvä valinta niille, jotka etsivät vielä intuitiivisempaa ja käyttäjäystävällisempää käyttökokemusta. Toisin kuin muut laitteistolompakot, ohjelmistolompakko Exodus ei vaadi asennusta ja sitä voi käyttää suoraan selaimesta. Se ei kuitenkaan tarjoa yhtä suurta turvallisuutta kuin Trezor. Exodus Wallet tukee myös vähemmän kolikoita kuin esimerkiksi Trezor Model T tai Ledger Nano X.

Loppujen lopuksi paras vaihtoehto riippuu aina kryptosijoittajan tarpeista ja budjetista. Kaikki lompakot tarjoavat turvallisia säilytysratkaisuja, mutta jokaisella on omat etunsa ja haittansa. Ennen laitteen ostamista onkin hyvä pohtia esimerkiksi omaa aktiivisuutta kryptoihin sijoittamisessa sekä sitä, paljonko lompakkoon on järkevää sijoittaa.