Uusi teknologinen innovaatio drone

Drone on yksinkertaisuudessaan kauko-ohjattava lennokki. Se on niin huippuhauska lelu kuin erittäin nerokas teknologinen keksintökin. Se voi ola varustettuna kameralla, tai sitten niiden ohjaajille voi olla jäjrestettynä kilpailuja. Käyttötarkoitukset ja innovoinnit dronen suhteen laajenevat jatkuvasti, kun tämä mahtava keksintö alkaa pikkuhiljaa tulla tutummaksi.

Laadukas kamera lintuperspektiivistä kuvaten

Drone on nykyisin monelle tuttu termi, mutta sen verran uudesta keksinnöstä on kyse, että se on syytä esitellä perinpohjaisesti. Drone on siis hyvin yksinkertaisesti selitettynä lentävä kamera. Se on siis kauko-ohjattava niin sanottu lennokki, jossa on erittäin korkealaatuinen kamera. Tätä hyödynnetäänkin esimerkiksi monien upeiden tapahtumien tallentamiseen. Etenkin isommat yritykset hyödyntävät dronea usein tallentamaan upeita tapahtumiaan, ja luomaan holistisen kokonaiskuvan, miltä jokin paikka näyttää. Videopätkiä sekä valokuvia käytetään enenevässä määrin etenkin markkinointitarkoituksessa ja erilaisissa yritysesittelyissä. Sitä hyödyntää niin teknologiajätit, kuin pienemmätkin yritykset. Erityisen upeasti dronella saa taltioitua upeita ulkoilma-aktiviteetteja, joten sitä käyttävät myöskin pienemmät luontoliikuntamatkailuun keskittyneet yritykset. Tietenkään kaikkien ei tarvitse omistaa omaa dronea, vaan pienemmät yritykset voivat esimerkiksi ostaa dronevideonsa valokuvaus- tai muulta taltiointifirmalta. Mikä olisikaan upeampaa kuin luonnon helmassa tapahtuvien aktiviteettien kuvaus lintuperspektiivistä? Lajina voi olla vaikkapa kiipeily tai eräily, tai vesiaktiviteetit, kuten melonta, soutu tai surffaus.

Lisäksi Dronella voidaan kuvata vaikkapa musiikkivideoita sekä urheilutapahtumia, ja vaikkapa kiinteistöjä. Asuntoesittelyt helpottuvat huomattavasti, kun yhdellä kuvauskerralla koko kohteesta saa kattavan ja monipuolisen videopätkän. Kuvauksen suhteen on tietenkin vielä yksityisyydensuojan suhteen kysymyksiä avoinna, sillä ketään ei saisi kuvata luvatta. Tämä koskee luonnollisesti myöskin Dronella kuvaamista. Ylipäätään dronella lentämisen suhteen on ennakoitava mahdollisia vaaratilanteita, sillä ilmatilojen sääntelyt ei välttämättä ole vielä harrastajien tiedossa.

Kisailua taivaan täydeltä

Dronella voidaan yhtä lailla ajaa keskenään kilpailuja kuin vaikkapa formulassakin. Tässä lajissa onkin myös ideaa, sillä etenkin alkuun dronen ohjaaminen voi olla hyvinkin hankalaa. Kyseessä ei ole siis pelkkä nopeus, vaan tämä jos jokin on taitolaji. Tämä kisaaminen voikin tuntua alkuun vallan haastavalta, ja se onkin jonkinlainen yhdistelmä todellisuutta sekä virtuaalimaailmaa. Kisoissa voi olla erilaisia tunneleita, joiden läpi pitää onnistua pujahtamaan dronellaan. Tästä upeaa seurattavaa tekee tietenkin se fakta, että laitteessa on kamera. Pystytkin näkemään luonnollisesti sitä kautta, missä drone puikkelehtii. Se ei nimittäin tietenkään välttämättä pysy sinun näköetäisyydelläsi.

Tavaroiden toimitusta droneilla

Tulevaisuudessa droneja tullaan käyttämään myöskin tavarantoimituksessa. Sillä voidaan kuljettaa erittäin nopeasti pieniä, korkeintaan 2,5 kilogramman painoisia paketteja. Näin ollen eri onlinekauppojen tilausten toimitus helpottuisi huomattavasti. Toki ennen tämän yleistymistä on syytä ottaa selville turvallisuuteen liittyvät asiat. Näitä ovat esimerkiksi se, että drone ei saa tietenkään vaarantaa lentoreitillään kenenkään turvallisuutta. Toiseksi tavaroiden turvallisuus toimituksen ajan on vielä vaakalaudalla, sillä dronehan voidaan kaapata kesken matkan. Onko tällöin tavarantoimittaja vai vastaanottaja vastuussa?

Dronella kuvaus

Dronejen hinta on vielä suhteellisen korkealla

Koska kyseessä on niin uusi ja hieno teknologinen innovaatio, on luonnollista, ettei sen hinta ole vielä laskenut kovin alas. Näin tuskin käykään vielä lähiaikoina, sillä sen käyttömahdollisuudet vain laajenevat entisestään. Tällä hetkellä dronen hintaluokka on 1000 euron paikoilla. Mikäli kielit itsellesi dronea, mutta tätä innovaatiota varten ei ole vielä mitään säästöjä, voit esimerkiksi kerätä rahasikin melko uuden innovaation tavoin. Nettikasino voi vielä kuulostaa monelle vieraalta, mutta sen avulla voi esimerkiksi napata nopeastikin tuon tonnin kokoon. Halvimmillaan voit saada dronen jopa alle 300 euron, mutta kannattaa toki aina miettiä, että onko järkevintä ostaa se halvin vaihtoehto. Kannattaakin hieman vertailla hintoja sekä laitteiden speksejä eri sivustoilla.

Dronea voidaan käyttää myös väärin

Drone on jopa niin näppärä ja innovatiivinen keksintö, että laitapuolen kulkijat ovat luonnollisesti myös huomanneet sen edut. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi huumekaupassa tavaran toimituksessa maasta toiseen. Tällaisten uusien innovaatioiden tuomien uusien ongelmien suhteen tuleekin vielä pohtia sen käyttöä. Kysymys onkin, että miten voitaisiin ennakoida näiden uudenlaisten ongelmien syntyä ja yleistymistä?