Etenkin naisten jokapäiväiseen elämään kuuluu jo lähes kiinteänä osana hiustenlaitto. Hiuksia laitetaan monin eri tavoin ja hurjasti kehittyvä teknologia on tuonut koteihimme jos jonkinlaista hiusten laittoon liittyvää vempainta. Tuotekehittely on viimeisen vuosikymmenen aikana ottanut suuria harppauksia ja jatkuvasti markkinoille lanseerataan toinen toistaan laadukkaampia ja kekseliäämpiä laitteita, joilla hiustenlaitto onnistuu kotioloissakin kuin ammattitasolla. Käytössä olevat materiaalit ovat vuosi vuodelta muuttuneet käyttäjäystävällisemmiksi: hiusten kuntoon on kiinnitetty paljon erityistä huomiota ja tietenkin myös käytön helppous on haluttu varmistaa.

Kihartimet

kihartimet

Kihartimia on ollut markkinoilla jo vuosikymmeniä ja siitä onkin nähty jos jonkilaista versiota. Nykypäivänä käytössä on edelleenkin monia, tälle vuosituhannelle tuotuja klassikoita. Hiuksia kiharretaan tänä päivänä sähkökäyttöisillä lämpörullilla, erilaisilla kihartimilla ja puikoilla sekä jopa suoristusraudoilla, niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin. Nykyään monen kihartimen varusteisiin kuuluu myös kuumutta kestävät hanskat. Niiden avulla kiharoiden työstäminen esimerkiksi kiharrinpuikon kanssa on aivan hillittömän helppoa ja tarkkaa. Nykypäivänä teknologia on tuonut moneen asiaan automaatiota ja nyt automaatio on löytänyt tiensä myös kihartimiin – monet kihartimet näyttävätkin suorastaan utopistisilta, mutta ovat kuulemamme mukaan todella hyviä ja toimivia käytössä! Ei koiraa karvoihin katsominen, tässäkään asiassa! Ohessa esimerkkinä kuva näistä uuden sukupolven kihartimista:

uusin kiharrinmalli

Suoristimet

suoristusrauta

 

Kuten jo aiemmin mainittiinkin, kiharoita saa taiottua hiuksiinsa myös suoristusrautojen avulla. Ohessa on video, joka ohjaa kihartamisen saloihin tarkemmin. Monet käyttävät suoristusrautoja kuitenkin niiden alkuperäiseen tarkoitukseen, eli nimenomaan suoristamiseen. Myös aivan suoria hiuksia voidaan suoristaa, sillä rauta tekee hiuksista sileät ja kiiltävät. Monelle hiusten suoristaminen onkin tänä päivänä jo aivan yhtä normaali aamutoimi kuin hampaiden pesu!

Laineraudat

lainerauta

Lainerauta on vähän kuin kahdeksankymmentä- ja yhdeksänkymmentäluvuilta tutun kreppiraudan ja kihartimen parhaat puolet yhdistävä laite. Sen käyttö on paljon helpompaa ja yksinkertaisempaa, kuin kihartimen, sillä sitä käyttämällä lainetta saa paljon nopeammin aikaiseksi isommalle alueelle. Se osaltaan varmaankin selittää lainerautojen suuren suosion.

Materiaalit

Tämän päivän kihartimia, suoristimia ja lainerautoja valmistetaan ennen kaikkea materiaaleista, jotka todellakin vahingoittavat hiusta mahdollisimman vähän. Suosituimmat, kätevimmät ja turvallisimmat materiaalit, joista kihartimet valmistetaan ovat turmaliini ja titaani. Keraamisten kihartimien suosio on myös ollut valtaisa, sillä nekin suojaavat hiusta erittäin hyvin. Tärkeintä on, että materiaali on hellävaraista hiukselle ja laite lämpenee tasaisesti. Parhaissa laitteissa on lisäksi helmiäiskeraaminen pinnoite. Lisäksi kihartimien käyttäjiä ohjeistetaan käyttämään erilaisia tuotteita, kuten lämpösuojia, jotka suojaavat hiuksen pintaa ja rakennetta liialta kuumuudelta.

Nykyaikaiset kihartimet kuumenevat todella nopeasti ja niissä on myös automaattinen katkaisin, millä on pyritty vähentämään esimerkiksi tulipalojen riskiä. Suurin osa uuden mallisista kihartimista kuumenee käyttövalmiiksi jopa alle 30 sekunnissa.