Ledger Nano S Plus arvostelu

Kryptovaluuttoihin sijoittamisessa on ollut pääasiassa mollivoittoista nyt noin vuoden ajan. Marraskuussa 2021 alkoi Bitcoinin johdolla kurssit laskemaan ja tuota kurssilaskua kesti käytännössä kesään 2022 asti. Sen jälkeen kurssit ovat rauhoittuneet ja nyt moni sijoittaja pohtii, onko nyt hyvä aika sijoittaa ennen seuraavaa nousurallia?

Monelle on kertynyt aiemmista sijoituksista jo kryptovaluuttavaroja, joten moni on myös kiinnostunut turvallisista digitaalisista lompakoista. Huhtikuussa 2022 julkaistu Ledger Nano S Plus on jo lyhyessä ajassa vakuuttanut markkinat yhtenä parhaimmista offline-lompakoista kryptovaluutoille. Mutta kannattaako sitä ostaa ja mitä eroa sillä on loppujen lopuksi sen edeltäjään Nano S:ään?

Perustiedot

Ledger Nano S Plus on Ledgerin kehittämä kryptovaluutta-laitelompakko. Virtuaalista valuuttaa onkin turvallisinta säilyttää Nano S Plussan kaltaisissa kylmissä lompakoissa, jotka eivät ole yhteydessä internetiin. Ostabitcoineja.org sivustolla voi tutustua lisää siihen, mitä kryptovaluutat kuten bitcoinit ja niiden käyttämät lohkoketjut ovat.

Ledger Nano S Plus tarjoaa lisäturvaa digitaalisille varoille hyvän muotoilun ja teknologian yhdistelmän ansiosta. Nano S Plus on plug-and-play-laite, joka liitetään USB:n kautta mihin tahansa tietokoneeseen tai kannettavaan tietokoneeseen, ja sen avulla voit tallentaa ja hallita turvallisesti kryptovaluuttoja, kuten Bitcoinia, Ethereumia, Rippleä ja Litecoinia.

Ledger Nano S Plus eroaa edellisestä mallista (Nano S) lähinnä siinä, että siinä on uusi suurempi OLED-näyttö, joka helpottaa tapahtumien vahvistamista tien päällä. Lisäksi se tukee jopa 28:aa eri kolikkoa verrattuna Nano S:n tukemaan 18:aan. Nano S Plus maksaa myös joitakin kymmeniä euroja enemmän, kuin Nano S. Lompakoiden hintoja kannattaa vertailla netissä ennen ostoa, koska erot eri kauppojen kesken on huomattavan suuria.

Kenelle Ledger Nano S Plus sopii?

Ledger Nano S Plus sopii lähes kaikille, jotka haluavat säilyttää ja hallita kryptovaluuttojaan turvallisesti. Se sopii myös niille, jotka haluavat käyttää uusinta teknologiaa digitaalisten varojensa turvassa pitämiseen ja hyödyntää Plus-version tarjoamia lisäominaisuuksia.

Nano S Plussassa on käyttäjäystävällinen muotoilu, jonka ansiosta sitä on helppo käyttää myös kokemattomien käyttäjien. Lisäksi Plus-versio sopii käyttäjille, joille Nano S:n 18 tuettua kryptovaluuttaa eivät ole riittäneet, Nano S Plus tukee 28 kryptovaluuttaa samanaikaisesti.

Ledger Nano S Plus on yhteensopiva Windowsin, MacOS:n, Linuxin ja Androidin kanssa. Laite on myös USB-C-yhteensopiva, ja siinä on edistykselliset tietoturvaominaisuudet, joten käyttäjät voivat olla varmoja siitä, että heidän digitaalinen omaisuutensa on turvassa.

Heikkoudet ja vahvuudet

Ledger Nano S Plussan tärkein etu on sen käyttäjille tarjoama turvallisuus. Laite tallentaa yksityiset avaimet offline-tilassa, mikä tarkoittaa, että vaikka tietokone tai kannettava tietokone saisi haittaohjelman, hakkerit eivät pääse käsiksi varoihisi. Lisäksi sen erittäin suuren OLED-näytön ansiosta voi kätevästi tarkistaa ja vahvistaa maksutapahtumat.

Toinen suuri etu on se, että toisin kuin muut laitteistolompakot, Nano S Plus tukee sekä Bitcoinia että Ethereumia, joten käyttäjät voivat tallentaa monenlaisia kolikoita yhteen paikkaan. Laitetta on myös hyvin yksinkertaista ja intuitiivista käyttää; jopa ne, jotka eivät ole koskaan säilöneet kryptovaluuttoja, pääsevät kyllä nopeasti perille. Laitteen ja USB-johdon mukana tulee lisäksi selkeät käyttöohjeet.

Ledger Nano S Plus -lompakon yksi heikkous on se, että se on suhteellisen kallis verrattuna moniin muihin lompakoihin. Tämä johtuu kuitenkin pääasiassa sen kehittyneistä tietoturvaominaisuuksista, eikä hintaa siinä mielessä pitäisi pitää suurena haittapuolena.

Lisäksi laitteessa ei ole all-in-one-sovellusta kuten joissakin muissa laitteistolompakoissa, joten käyttäjien on asennettava useita sovelluksia eri kryptovaluutoille. Tämä voi olla melko aikaa vievää ja hämmentävää aloitteleville käyttäjille. Kalliimmat laitteet myös tukevat huomattavasti useampia kryptovaluuttoja.

Mitkä kryptovaluutat ovat tuettuja?

Ledger Nano S Plus tukee 28 eri kryptovaluuttaa, mukaan lukien Bitcoin, Ethereum, Ripple ja Litecoin. Moni hajauttaa sijoitussalkkuaan aivan kuten osakkeiden ja rahastojenkin kanssa, joten laitteen on pystyttävä säilömään eri alustoilla kehitettyjä kolikoita. Laite tukee siis esimerkiksi monipuolista Ethereumia, jonka avulla voidaan soveltaa älysopimuksia kätevästi. Digitaalisten lompakoiden menekkiä parantaa eniten usko kryptovaluuttojen ominaisuuksiin ja että esimerkiksi Ethereumin kurssi osoittaa ylöspäin.

Ledger Nano S Plus tukee muun muassa näitä valuuttoja:

 • Ethereum (ETH)
 • Bitcoin (BTC)
 • Solana (SOL)
 • Polkadot
 • Polygon (MATIC)
 • Cardano (ADA)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Monero (XMR)
 • Shiba Inu (SHIB)
 • Litecoin (LTC)
 • Cosmos (ATOM)
 • Stellar (XLM)
 • Dogecoin (DOGE)

Käyttäjät voivat asentaa laitteeseen useita sovelluksia kutakin kryptovaluuttaa varten. Tämä tekee Nano S Plus -laitteesta yhden monipuolisimmista saatavilla olevista laitteistolompakoista, joskin sen käyttäminen voi alkuun tuntua hieman hankalalta.

Onko Ledger Nano S Plus turvallinen?

Ledger Nano S Plussan tarjoama turvallisuus on yksi sen tärkeimmistä eduista. Laite tallentaa yksityiset avaimesi offline-tilassa, joten hakkerit eivät pääse käsiksi varoihisi, vaikka tietokoneesi tai kannettavasi saisi viruksen tai haittaohjelman. Lisäksi suurehkon OLED-näytön ansiosta tapahtumien tarkistaminen ja vahvistaminen on helppoa, joten virheitä sattuu vähemmän.

Turvallisuutta parantaa ominaisuudet tekevät siitä myös vähemmän haavoittuvan fyysisille hyökkäyksille. Laitteen väärentämissuojattu rakenne estää peukaloinnin ja hakkeroinnin, ja kehittyneet turvamekanismit suojaavat yksityisiä avaimia varkaudelta ja vuotamiselta.

Kaiken kaikkiaan Ledger Nano S Plus on yksi turvallisimmista saatavilla olevista laitteistolompakoista, ja se tarjoaa käyttäjille korkeatasoisen suojan digitaalisille varoilleen.

Laitteessa on myös kaksivaiheinen todennus, joka lisää käyttämiseen ylimääräisen turvallisuuskerroksen. Laite vaatii käyttäjiä syöttämään PIN-koodi ennen lompakon käyttämistä. Näin varmistetaan, että vain valtuutetut käyttäjät pääsevät käsiksi varoihin.

Vaihtoehdot Ledger Nano S Plus:lle

Ledger Nano S Plus on saatavana useista eri kaupoista sekä verkossa että muualla. Sen voi ostaa myös suoraan Ledgerin verkkosivuilta. Laitteen mukana toimitetaan USB-kaapeli tietokoneeseen tai kannettavaan tietokoneeseen liittämistä varten sekä selkeät käyttöohjeet.

Ledger Nano S Plussan lisäksi käyttäjät voivat valita myös Ledger Nano X:n, jossa on Bluetooth-yhteys ja joka tukee jopa 100 eri sovellusta kerralla. Tämä tekee siitä ihanteellisen niille, joiden on säilytettävä suuria määriä kryptovaluuttoja yhdessä paikassa. Nano S on myös ostettavissa edullisempaan hintaan kuin Nano S Plus, joten se voi sopia hyvin tarkan markan asiakkaille.

Kylmät lompakot eivät ole parhaita vaihtoehtoja käyttäjille, jotka käyvät kryptovaluutoilla aktiivisesti kauppaa. Varojen tallentaminen laitteistolompakkoon tarkoittaa, että käyttäjien on siirrettävä varoja manuaalisesti joka kerta, kun he haluavat tehdä transaktion, mikä voi olla aikaa vievää. Siksi niiden, jotka käyvät aktiivisesti kauppaa, tulisi harkita sen sijaan kuuman lompakon käyttöä.

Suosittuja kuumia lompakoita ovat muun muassa Coinbase Wallet ja MyEtherWallet. Nämä lompakot ovat ilmaisia, ja niitä voi käyttää suoraan verkkoselaimesta. Kuumat lompakot eivät kuitenkaan ole yhtä turvallisia kuin kylmät lompakot, sillä ne tallentavat yksityisiä avaimia verkossa ja ovat alttiita hakkerihyökkäyksille

Päätelmä

Ledger Nano S Plus on hyvä valinta niille, jotka haluavat säilyttää ja hallita digitaalisia varojaan turvallisesti. Se tarjoaa kehittyneitä turvaominaisuuksia ja tukee laajaa valikoimaa kryptovaluuttoja, mikä tekee siitä yhden monipuolisimmista saatavilla olevista laitteistolompakoista.

Laite on myös USB-C-yhteensopiva, ja sen mukana toimitetaan selkeät käyttöohjeet, joten myös aloittelevat käyttäjät pääsevät nopeasti vauhtiin. Vaikka laite voi olla suhteellisen kallis verrattuna moniin halvimpiin lompakoihin, sen vankat turvaominaisuudet tekevät siitä investoinnin arvoisen.