pesukone

Tänään on pakko tulla kertomaan omia kokemuksia kuivaavasta pesukoneesta, on nimittäin tullut huomattua että se jakaa todella paljon mielipiteitä. Vaikka oma mielipiteeni ja kokemukseni koneesta onkin positiivinen, on silti rehellisyyden nimissä kerrottava että tarinassa on tässäkin tapauksesa kaksi puolta. Jos aloitan myönteisten puolien listauksesta, niin ensimmäisenä tietenkin tulee kerrottua ehkäpä suurin syy miksi kukaan tälläisen koneen ostaa, eli tilansäästö. Meillä suomessa harvoin on Keski-Eurooppalaiseen tai Amerikkalaiseen tyyliin kunnon kylpyhuoneita ja vanhemmissa kerrostaloasunnoissa ei välttämättä ole mahdollisuutta rakentaa kodinhoitohuonetta. Toisena haluan mainita vajaan puolen tunnin mittaisen deodorointiohjelman, joka toimii hyvin vaatteille joita ei voi pestä normaalisti. Tämä ohjelma raikastaa tekstiilit ja poistaa niistä lupauksen mukaisesti kaikki hajut, jättäen jäljelle ihanan raikkaan ja uudenoloisen vaatteen, verhot tai minkä nyt siellä raikastaakin. Kolmantena on tietenkin tavallisin syy, miksi edes kuivausrumpu hankitaan, eli pyykki kuivuu nopeasti laskematta huoneilmaan suuria määriä kosteutta. Pyykki on vieläpä suhteellisen sileää ulos tullessaan, joten laiskaa silittäjää tämä ainakin ilahduttaa!

Sitten ei niin myönteisiin asioihin, joihin olen koneen kanssa törmännyt. Ensimmäisenä voisi sanoa sen, mikä on täysin omituista, eli koneen pesukapasiteetti on isompi kuin kuivauskapasiteetti. Sinun täytyy siis pesuohjelman päätyttyä poistaa osa märästä pyykistä pois että voit jatkaa haluamallasi kuivausohjelmalla? Toisena haluan mainita kuivausaikojen pituuden, eli mikään nopea kone ei ainakaan vielä tällähetkellä ole. Kolmantena itseäni vaivaa koneen ekologisuus, tai se että se ei ole kovinkaan ekologinen. Usein tulee mieleen, olisiko sittenkin parempi kuivata pyykit perinteisesti, osa ulkona ja osa pyykkitelineellä? Neljäs miinus tulee pesutehosta, oma tuntemukseni on että kone ei ole niitä parhaita teholtaan, eli muilla aikaisemmilla koneilla olen saanut mielestäni puhtaampaa pyykkiä ja lyhyemmässä ajassa.

Näitä yhdistelmäkoneitahan on ollut markkinoilla jo vuosia ja se etteivät ne vieläkään ole syrjäyttäneet pesutornia kertoo mielestäni jotain laitteesta. Hintataso näillä koneilla liikkuu 600-1000€ välimaastossa, eli hieman edullisemmalla pääsee kuin ostamalla perinteisen pesutorni ratkaisun. Pieneen kotiin ja pienelle perheelle tämä on ihan ok valinta, mutta jos perheessä on liuta lapsia, lemmikieläimiä(eläinten karvat) ja asutaan omakotitalossa(oma vesilasku) en kyllä voi konetta suositella. Tässä laitteessahan on ongelmana että se tarvitsee vettä itsensä jäähdyttämiseen kuivauksen aikana ja kuluttaa siksi todella paljon vettä. Lemmikkien karvat jäävät pyörimään koneeseen, koska siinä ei ole nukkasihtiä kuten normaalissa kuivausrummussa.