Tänään aiheena on blenderit ja se mikä tekee blenderistä hyvän.

Markkinoilla on monenmoisia ja kuluttaja voikin kokea olevansa ymmällään suuren valikoiman ja erilaisten ominaisuuksien sekä suhteellisen suuren hintahaarukan edessä. Tarjolla on eri kokoisia, värisiä ja tehoisia blendereitä jotka kaikki lupaavat tottakai parhaan tuloksen. Seuraavaksi listaan asioita joita blenderin ostajan tulisi miettiä ennen ostopäätöksen tekoa.

 • Blenderissä tulisi olla tehoja ainakin 1000W, mielellään yli.
 • Smoothien koostumuksen tulisi olla samettisen pehmeää ja samettista.
 • Tärkeää on että tehot riittävät jääpalojen, jäisten marjojen tai hedelmien sekä esimerkiksi pähkinöiden murskaamiseen.
 • Parasta on valita blenderi jossa on lasinen kannu, muoviset kannut eivät useinkaan kestä konepesua niin hyvin kuin lasiset ja myös aikojen saatossa naarmuntuvat pinnoiltaan rumiksi. Myös kannun malli vaikuttaa yllättävän paljon soseutustulokseen ja tehoon.
 • Kannen tiivisteiden tulisi olla hyvät ja kannen muutenkin hyvin paikoillaan pysyvä ja tiukka.
 • Blenderin alaosan on hyvä olla painava ja tukevan mallinen, koska blenderin toimiessa täydellä tehollaan sen tulee kuitenkin pysyä paikoillaan. Se ei saisi kuitenkaan viedä liikaa keittiön kallisarvoista laskutilaa olemalla liian massiivinen pituus tai leveyssuunnassa.
 • Blenderin terien ja metalliosien olisi hyvä olla valmistettuja ruostumattomasta teräksestä, ettei jatkuva peseminen ja erilaiset ainesosat pääse ruostuttamaan sitä. Kannattaa myös tsekata kuinka monta terää blenderissä on, niissäkin on eroja.
 • Osien tulisi myös olla irroitettavia, että blenderi on mahdollisimman helppoa pitää puhtaana.
 • Asia jota tulee myös miettiä, on kannun koko. Käyttääkö blenderiä iso perhe, sinkku vai pariskunta eli paljonko kannun vetoisuuden tulee olla.
 • Johdon pituus on myös asia jota ei useinkaan tule tarkistettua kodinkoneita ostaessa, mutta kannattaa miettiä mihin blenderiään on kotona sijoittamassa ja minkäpituinen johto olisi ihanteellinen että blenderin saisi asetettua tälle haluamalleen paikalle vaivattomasti.
 • Asia joka on suhteellisen tärkeä on että blenderin tulee kestää ns.  normaalia kulutusta kuumenematta liikaa.

Hintahaarukka blendereillä on todella laaja, edullisimmista alle 50€ laitteista, aina kalliimpiin noin 300€ hintaisiin laitteisiin. Jokainen voi miettiä mitkä ominaisuudet blenderissä ovat itselle tärkeitä ja valita tuotteen sen mukaan.

Se taas että blenderin ääni on kova ei ole syy olla ostamatta blenderiä. Hyvä ja tehokas blenderi usein väistämättä pitää suhteellisen kovaa ääntä, ainakin kun sillä murskataan kovia ainesosia. Kuitenkin jos blenderin desibelit nousevat huimasti yli 90, silloin kannattaa jo tarkoin harkita, onko se kuitenkaan oikea valinta. Blenderiä kuitenkin käytetään jos ei nyt joka päivä,  niin suhteellisen usein ja silloin jatkuva altistuminen noinkin kovalle melulle ei todellakaan ole terveelistä.