Jokainen laite on tätä nykyä jo kosketusnäytöllä varustettu. Tänään esittelemme kosketusnäytöllä varustetut tietokoneet, sillä ne ovat alkaneet vallata markkinoita tablettitietokoneiden ohella. Tabletista kosketusnäytöllinen tietokone eroaa siten, että tietokoneessa on yleensä täysin samanlainen käyttöjärjestelmä kuin tietokoneissa, joissa ei ole kosketusnäyttöä. Tabletit taas muistuttavat käyttöjärjestelmältään todella paljon älypuhelimia. Esimerkikkinä Applen iPad, joka toimii täysin samalla periaattella, kuin iPhone, sen sijaan, että siinä olisi sama käyttöjärjestelmä kuin Applen tietokoneissa.

Miksi valita kosketusnäytöllinen tietokone?

  • Monet tykkäävät enemmän käyttää kosketusnäyttöä, sillä se on nopea, ja kätevä käyttää
  • Monille voi olla vaikea siirtyä kosketusnäytöstä tavalliseen ja taas toisinpäin, joten on näppärää, että molemmat laitteet, sekä tietokone että älypuhelin toimivat periaatteessa samalla tavalla, vaikka käyttöjärjestelmä olisikin eri.
  • Jos kirjoittaminen ei kosketusnäytöllä houkuttele, moniin niillä varustettuihin tietokoneisiin on joko valmiina, tai saatavilla lisäosana näppäimistö. Ennen kaikkea kosketusnäytöllinen tietokone on siis monikäyttöinen, ja sopii todella moneen tarkoitukseen.
  • Jos matkustat paljon, ja tarvitset esimerkiksi työmatkoilla, ja palavereissa tietokonetta, kosketusnäytöllinen versio on sinun valintasi, sillä se painaa paljon vähemmän, ja on kätevä pakata mukaan, kun näppäimistöä, ja hiirtä ei tarvita.

Kosketusnäytöllisen tietokoneen huonot puolet

  • Näyttö likaantuu todella helposti, eli sama ongelma kuin esimerkiksi tableteissa tai kosketusnäytöllisissä puhelimissa.
  • Laite ei sovellu ollenkaan esimerkiksi pelaamiseen, tai muuhuun suurta suorituskykyä vaativaan vempeleeseen.

Mikäli kaipaat vempelettä, joka ajaa sekä tabletin että tietokoneen asian, kosketusnäytöllinen kone on juuri sinun valintasi. Usein näytöstä saa irti näppäimistön, mikä on erittäin tärkeä piirre ajatellen esimerkiksi matkustamista. Tosin koko tietokone on yleensä melko kevyt, jos siinä on kosketusnäyttö. Niiden suunnittelussa on oivasti ajateltu kohderyhmää, joka saattaisi hankkia kyseisen laitteen, joten laitteista on tehty helposti mukaan otettavia. Jos minä olisin bisnes-alan harjoittaja, joka kulkee jatkuvasti tapaamisesta toiseen, ja jonka täytyy vähän väliä lähetellä sähköpostia, voisin hyvin kuvitella valitsevani itselleni kosketusnäytöllisen, pienen tietokoneen. Muun muassa Acer, Asus, Lenovo, sekä HP valmistavat kyseisiä laitteita. Tarkista tarjonta esimerkiksi Verkkokaupasta.