Tekniikkaa on keksitty jo kaikenlaista, mutta uusia ideoita tulvii kokoajan lisää. Tänään haluaisimme esitellä hiljattain pinnalle nousseen viikkaajakoneen, joka ei ole varmaan vielä monelle tuttu laite. Tämä robotti osaa viikata puhtaat pyykit siistiin pinoon, ja tämä tekee varmasti monen talouden arjen helpommaksi kertaheitolla. Emmehän ole pesseet pyykkejäkään käsin moniin vuosiin, joten nyt oli jo aikakin saada innovatiivisuutta myös viikkauksen puolelle!

foldingmachine

Amerikkalainen yhtiö Foldimate on kehittänyt robotin, joka osaa viikata ja silittää paidat ja housut käden käänteessä. Koneessa on metallisia lankoja, johon vaatteet asetellaan vieriviereen. Kun kone laitetaan päälle, vaatteet siirtyvät koneen sisälle, jossa robottikädet viikkaavat vaatteet sujuvasti kauniiksi pinoksi. Foldimate kertoo, että yhden vaatteen viikaus kestää noin kymmenen sekuntia, ja tämä robotti voi viikata 15-20 vaatekappaletta kerrallaan. Kaikkia vaatteita viikkausrobotti ei voi kuitenkaan taitella, ja tälläisiä vaatteita ovat muun muassa alusvaatteet ja todella suuret vaatekappaleet. Koneen hinta on tällä hetkellä $700 – $850 välillä.

Robotti on todella helppokäyttöinen, joten kuka vain perheestä voi laittaa vaatteet viikkautumaan. Kone tekee ammattitaitoisen ja siistin viikkauksen vain kymmenessä sekunnissa, ja robotin viikaus onkin ainakin kaksi kertaa nopeampaa kuin käsin viikkaus. Kaiken tämän lisäksi kone hoitaa vaatteita, ja jokainen vaatekappale voidaan pehmentää tai hajustaa käsittelyn aikana. Vaatekappaleet ovat myös täysin rypyttömiä käsittelyn jälkeen, mikä tarkoittaa sitä että vaatteiden silittämistä ei enää tarvita.

Mikäli olet aina ollut laiska viikkaaja tai silittäjä, tämä kone on kuin sinulle tehty!

https://www.youtube.com/watch?v=swNgjX0xHC8