Mobiilipelit ovat yhä suositumpia

Mobiilipelit ovat yhä suositumpia. Kun kaikilla on nykyään älypuhelin, pelaamiseen ei entisaikojen tapaan enää tarvita erillistä pelikonetta tai edes tietokonetta. Mobiilipelaaminen on helppoa ja kätevää. Voit pelata missä ikinä oletkin ja tarjolla on valtava valikoima pelejä – sekä ilmaisia että maksullisia. Pohdimme tässä artikkelissa niin mobiilipelaamisen etuja kuin myös sen heikkoja kohtia.

Mobiilipelien lyhyt historia

Kaikki alkoi Snakesta eli matopelistä, yhdestä varhaisimmista mobiilipeleistä, joka oli esiasennettuna moniin Nokian puhelimiin 1990-luvun lopulla. Siitä mobiilipelaaminen lähti kunnolla liikkeelle 2000-luvun alussa, kun puhelimiin ladattavat Java-pohjaiset pelit tulivat markkinoille. Nämä varhaiset mobiilipelit olivat suhteellisen yksinkertaisia, mutta ne loivat pohjan nykyään nauttimillemme kehittyneille 3D-pelikokemuksille.

Ensimmäinen iPhone julkaistiin vuonna 2007 ja se muutti mobiilipelaamisen maiseman täysin. Yhtäkkiä pelaajilla oli käytössään runsaasti laadukkaita pelejä, joita voitiin pelata taskukokoisella laitteella. App Store täyttyi nopeasti sadoistatuhansista peleistä ja sen myötä syntyivät suosituimmat mobiilipelien sarjat, kuten Angry Birds ja Candy Crush.

Nykyään mobiilipelaaminen on suositumpaa kuin koskaan ennen. Uusien teknologioiden, kuten lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden ansiosta älypuhelimilla ja tableteilla voi pelata loputtomasti erilaisia pelejä.

Minkälaisia pelejä mobiiliin on saatavilla?

Mobiililaitteille on saatavilla kaikenlaisia pelejä, pulma- ja strategiapeleistä FPS-räiskintäpeleihin ja moninpelattaviin roolipeleihin. Jokaiselle löytyy jotakin. Monet suosituimmista mobiilipeleistä ovat ilmaispelejä eli voit ladata ja pelata niitä maksutta. Joissakin ilmaispeleissä on kuitenkin pelin sisäisiä ostoksia, jotka voivat auttaa sinua etenemään nopeammin tai antaa sinulle etulyöntiaseman muihin pelaajiin nähden.

Kaikki pelit eivät sovi pelattavaksi pienillä näytöillä

Vaikka onkin totta, että monia pelejä voi pelata useilla eri laitteilla, kaikki pelit eivät sovellu pienille näytöille. Tarkkuutta vaativat pelit, kuten FPS- tai tasohyppelypelit, voivat olla vaikeita hallita pienellä näytöllä. Lisäksi monimutkaisia grafiikoita sisältävät pelit eivät välttämättä renderöidy kunnolla pienillä näytöillä. Onneksi on olemassa yhä enemmän pelejä, jotka on suunniteltu erityisesti mobiililaitteille. Nämä pelit hyödyntävät usein näiden laitteiden ainutlaatuisia ominaisuuksia. Esimerkiksi monet mobiilipelit hyödyntävät kosketusnäyttöjä innovatiivisilla tavoilla ja jotkin niistä jopa hyödyntävät laitteen antureita ja gyroskooppeja. Kun mobiililaitteiden teknologia kehittyy edelleen, voimme odottaa näkevämme entistä enemmän luovia ratkaisuja mobiilipelaamisen saralla.

Mobiilipelit ovat kätevää ajanvietettä missä ja milloin vain

Kiireisessä elämässämme voi olla vaikeaa löytää aikaa vapaa-ajan harrastuksille. Mobiilipelien ansiosta voimme kuitenkin nyt nauttia hauskasta ja kätevästä ajanvietteestä missä ja milloin tahansa. Mobiilipelit on suunniteltu pelattaviksi tien päällä ja monista niistä voi nauttia vain muutaman minuutin kerrallaan. Siksi ne sopivat erinomaisesti kiireisille ihmisille, jotka tarvitsevat nopean tauon arjesta. Lisäksi mobiilipelit ovat usein edullisempia kuin konsolipelit ja ne voi ostaa ja ladata heti. Mobiilipelit tarjoavat meille tervetullutta ajanvietettä arjen kiireistä, olipa kyse sitten junamatkasta tai ruokakaupan jonossa odottelusta.