imuri

Tänään keskitymme asiaan, joka tulee kaikille vastaan jossain vaiheessa, yleensä ensimmäisen kerran silloin kun muutetaan pois kotoa, nimittäin pölynimurin hankitaan. Kerromme myös mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon imurin hankinnassa, ja miten onnistut ostamaan juuri omiin tarpeisiisi sopivan imurin.

Ensimmäinen asia, mikä monille tulee mieleen pälynimuria hankittaessa, ja mikä vaikuttaa osatopäätökseen eniten, on varmasti tuotteen hinta. Hintaan toki kannattaa kiinnittää huomiota, ja hintavertailu kannattaa, mutta imurin hinta ei ole asia, jonka perusteella lopullinen päätös hankinnasta kannattaa tehdä. Ainakin silloin, jos imuroit paljon, tai olet hankkimassa imuria, jonka odotat kestävän vuosia, ei hintaan kannata keskittyä liikaa. Muista, että useimmiten halpa imuri tulee loppujen lopuksi maksamaan sinulle enemmän. Mieti vaikka tilannetta, jossa ostat edullisen  pölynimurin, mutta sillä ei ole minkäänlaista takuuta, ja muutaman kuukauden, tai korkeintaan vuoden käytön jälkeen imuri hajoaa. Olet tilanteessa, jossa sinun tulee ostaa uusi imuri. Kuvitellaan, että uusi, hajonneen tilalle hankkimasi imuri on taas kaupan halvin, ja se ei vastaakaan odotuksiasi lainkaan, ja ei käytännössä toimi yhtään, jättäen esimerkiksi kissankarvat yhä sohvaasi. Olet turhautunut, koska haluat kuitenkin pitää kodissasi tiettyä siisteystasoa yllä. Tämä seikka johtaa siihen, että joudut yksinkertaisesti taas ostamaan uuden imurin – ennemmin tai myöhemmin. Kun olet ostamassa imuria seuraavan kerran, kerro sen hinta kolmella, ja mieti, tuleeko se silti halvemmaksi kuin kalliimman imurin osto, jossa on täysi takuu. Edullisempia imureita joudut pahimmassa tapauksessa ostaa vaikka kuinka monta sinä aikana, kun olisit voinut käyttää samaa, laadukasta imuria jopa 10 vuoden ajan. Pölynimuri vieläpä on laite, jota voi  käyttää vuosikymmenen ajan, sillä ne eivät kehity läheskään yhtä nopeasti kuin esimerkiksi älypuhelimet. Kukaan ei varmasti nykypäivänä oleta, että käytät samaa puhelinta 10 vuoden ajan. Yrittäkäämme siis käyttää niitä laitteita pitkään, joita on mahdollista käyttää pitkään.

Imuria hankittaessa kannattaa kiinnittää huomiota myös sen tehoon. Totta kai eri tehoiset imurit ovat eri tarkoituksiin. Jos kotonasi on esimerkiksi lemmikkejä, tai olet allerginen huonepölylle tai astmaatikko, on tehokkaampaan imuriin panostaminen järkevää. On myös hyvä miettiä, mitä kaikkea imurilla aikoo siivota, sillä niissä on niin paljon erilaisia päitä ja suuttimia, jotka on kehitetty eri huonekalujen ja erilaisten pintojen siivoukseen. Markkinoilla on niin monia pölynimureita, että ymmärrämme valinnan vaikeuden. Muistathan aina myös pyytää apua imurin ostossa elektroniikkakaupan myyjältä. He ovat asiantuntevia, ja osaavat auttaa sinua valitsemaan oikean imurin.