Mikroaaltouuni on erinomainen, ja nopea tapa lämmittää ruokaa. Sen varmaan jo tiesitkin, mutta tiesitkö, että mikroa voit käyttää kymmenillä muillakin eri tavoilla? Esimerkiksi taikinan kohotus sekä yrttien kuivaus ovat vain muutamia niistä. Tänään esittelemme uusia tapoja käyttää mikrouunia, josta eit ole varmasti ennen kuullutkaan!

  1. Kohota taikina. Mikrossa voit kohottaa taikinan paljon nopeammin, kuin huoneenlämmössä, jossa siihen saattaa mennä tunteja. Mikrossa taikina kohoaa muutamassa minuutissa. Muista olla varovainen, sillä taikina räjähtää helposti, käytä siis aina mikron alinta tehoa, kun kohotat sillä taikinaa.
  2. Leivo kakku. Oletko kuullut, että mikrossa voi tehdä kakun muutamassa minuutissa? Esimerkiksi suklaakakku onnistuu mikrossa alta 10 minuutissa. Tämä on täydellinen pikaleivonnainen, jos saat yllätysvieraita. Lue resepti esimerkiksi K-ruoka.fi -sivustolta. pulla
  3. Kuivata yrttejä. Yrtit kuivuvat mikrossa minuutissa. Paljon helmpompaa kuin se, että joutuu odottelemaan yrttien kuivumista päiväkausia. Laita tuoreet yrtit mikroon paperinpalan tai lautasen päälle, ja lämmitä noin minuutin ajan.
  4. Pehmitä leivonnaiset. Esimerkiksi hiivaleipä, tai pari päivää sitten leivotut korvapuustit kovettuvat helposti, eivätkä maistu enää yhtä tuoreilta. Kun laitat leivänpalan tai pullan hetkeksi mikroon, ne maistuvat taas kuin vastaleivotuilta. Varo kuitenkin pitämästä leipää liian kauan mikrossa, yhdelle palalle parikymmentä sekuntia on tarpeeksi, muuten se kovettuu entisestään.
  5. Elintarvikkeiden ”entisöinti”. Jos pöydällä lojuu nahistunut sitruuna, tai esimerkiksi purkki kovettunutta hunajaa, laita se mikroon hetkeksi, niin elintarvike muuttuu taas täysin käyttökelpoiseksi.

Katso parhaat tarjoukset mikroaaltouuneista esimerkiksi Gigantin tai Prisman nettisivuilta.