Mehun teko  on nykyään hyvin helppoa mehustinten ja mehulinkojen ansiosta ja niitä näkeekin yhä useammin myös suomalaisissa keittiöissä. Tänään pohdimmekin hieman sitä, mistä tunnistaa laadukkaan mehustimen ja miten sen käyttö oikein onnistuu.

Mistä tunnistaa hyvän mehustimen?

Ruoka.fi -sivusto testasi uusimpia mehustimia ja tulokset olivat varsin mielenkiintoiset. Mukana oli myös Kenwoodin Excel Pro JE880 -mehustin joka itselläni on käytössä, ja voin kyllä täysin yhtyä testaajan mielipiteisiin. Tärkeintä hyvässä mehustimessa, kuten nimenomaan tässä mallissa, on se että osat on helppo yhdistää ja irroittaa sekä se, että niiden puhdistus ei ole liian vaivalloista. Kestävyys on tietysti valttia, sillä etenkin juureksia mehustaessa kone saattaa joutua kovallekin koetukselle. Mikäli kaipaat lisää mielipiteitä, kannattaa lukea myös Kuluttaja.fi -sivuston mehulinkotestin tulokset.

Miten mehustinta käytetään?

Mehua voi valmistaa joko linkoamalla tai puristamalla. Mehulinko pyörittää hedelmiä tai kasviksia kovalla vauhdilla ja pienet terät raastavat ne mehuksi. Mehupuristimessa taas ei ole teriä lainkaan, vaan hedelmät tai vihannekset puristetaan eräänlaisen suuren ruuvin läpi. Mehulinko sopii paremmin kiireisille ihmisille, sillä sen avulla mehustaminen käy jopa muutamassa sekunnissa.

Koneeseen laitetaan sisään halutut kasvikset tai hedelmät eikä niitä tarvitse käsitellä mitenkään ennen mehun tekoa, vaan yleensä laitteen jätteenerottelu hoitaa syötäväksi kelpaamattomien osion poiston automaattiseti. Sitten vain kone käyntiin ja kannu alle, ja mehustus sujuu kuin itsestään!

 

Related Post